Schoonmaakbedrijf Oosterhout Schoonmaakned sponsort dit jaar (2015) de Homeride van het Ronald McDonald Kinderfonds.                       De sponsoring geschiedt via het Team Cladding van Cladding Partners uit Oosterhout.

 

Ronald McDonald Kinderfonds

 

Als je ziek bent, wil je als kind je ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En als ouder wil je binnen een paar minuten aan de rand van het bed kunnen staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen onmisbaar, al 32 jaar lang.

 

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt vijftien logeerhuizen voor ouders en broertjes en zusjes vlakbij het ziekenhuis (Ronald McDonald Huizen) en negen huiskamers in het ziekenhuis waar je samen met je ouders even kunt vergeten dat je ziek bent (Ronald McDonald Huiskamers). Ook zijn er vier aangepaste vakantieverblijven (o.a. Ronald McDonald Kindervallei en Ronald McDonald Hoeve) en een innovatief sportcentrum voor gehandicapte kinderen (Ronald McDonald Centre).

 

HomeRiders

Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen subsidie van de overheid en is dus volledig afhankelijk van donateurs, vrijwilligers (1.600 in totaal!), sponsors én HomeRiders. Door op de fiets een grote afstand af te leggen, zorg je er als deelnemer voor dat 5.120 gezinnen per jaar dicht bij hun zieke of gehandicapte kind kunnen zijn.

Meer weten? Kijk op www.kinderfonds.nl

Wat is HomeRide?

HomeRide is een bijzonder wielerevenement, dat op 27 en 28 juni 2015 voor de vijfde keer wordt georganiseerd. De 500 kilometer lange tocht voert van Groningen naar Maastricht, langs diverse Ronald McDonald Huizen en Ronald McDonald Vakantielocaties.

Je fietst met een zelfgekozen team – vrienden, collega’s, familieleden, noem het maar op – en laat je sponsoren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen. Zo zorg je dat zieke kinderen hun ouders altijd dichtbij zich hebben.

Teamgevoel

Je kunt de HomeRide in estafettevorm fietsen, maar ook als Fullrider. Voor een goed teamgevoel is het mooi om te starten en te finishen met het volledige team. Naast de lange afstand is het een extra uitdaging dat je ’s nachts fietst, want HomeRide wordt non-stop verreden. Het bikkelen gedurende de nacht wordt door veel deelnemers als een bijzondere uitdaging ervaren.

Onvergetelijk

Niet alleen bij de start en finish, maar ook op de diverse checkpoints onderweg wordt flink uitgepakt om dit evenement onvergetelijk te maken. Zo zijn er voldoende faciliteiten om even uit te kunnen rusten, bij te tanken of je te laten masseren.

Ook is er altijd iets te eten: een warme maaltijd, ontbijt, fruit, soep, pannenkoeken of andere welkome snacks. Om nog maar te zwijgen van de nodige support in de vorm van muziekbands, betrokken vrijwilligers en juichende mensen langs de kant van de weg.

Begeleiders

Een team kan uiteraard niet zonder begeleiders. Zij zijn net zo belangrijk als de renners zelf en zij zijn dan ook volwaardig teamlid. Meer informatie over de samenstelling van je team, vind je hier.

Kijk hier voor een sfeerimpressie van HomeRide. Enthousiast geworden? Meld je aan!